Elektriciteit

Elektriciteit is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving.
Bijna alle toestellen die we dagelijks gebruiken werken op elektriciteit. Het is overal rond ons, en het zit zelf in ons broekzak! (smartphone)

Tip! Je kan de cursus elektrische installaties downloaden waarmee jij volledig zelf de elektrische installatie in je woning kan plaatsen of aanpassen!  Een echte aanrader!

De toepassingen stijgen ook alleen maar, denk bijvoorbeeld maar aan verschillende voertuigen die werken op elektriciteit.
Die worden stilaan meer een meer gebruikt. Dit natuurlijk mede door de steeds stijgende olieprijzen. Elektriciteit kan worden opgewekt, maar de olie is er niet oneindig.
De efficiëntie van de toestellen verbetert ook alsmaar. Zo is het bijvoorbeeld veel kostelijker in verbruik én slechter voor het milieu om een kaars te laten branden, dan om een ruimte te verlichten door middel van ledverlichting.


elektriciteitWaar we op deze site vooral in geïnteresseerd zijn is, hoe we er voor kunnen zorgen dat de elektriciteit op de juiste manier in onze woning kunnen aansluiten, om ze te gaan gebruiken.
Hierbij is het belangrijk dat de, door de wet opgelegde richtlijnen, worden gevolgd. Wanneer de installatie volgens die richtlijnen, die omschreven worden in het zogenaamde AREI, dan hoeft elektriciteit helemaal niet "gevaarlijk" te zijn.

Wat mensen echter vaak afschrikt, is dat die wetteksten moeilijk verstaanbaar worden omschreven.
Een tweede groot knelpunt is het weten hoe je het beste kan beginnen met het plaatsen van de elektriciteit installatie en hoe je alles uiteindelijk moet uitvoeren.

Om je hierbij te helpen, hebben we deze website opgesteld.

Hier kan je een hele hoop nuttige informatie terug vinden. Om zelf werkzaamheden uit te voeren aan je elektriciteit installatie bestaat de zeer handige cursus elektriciteit.

De cursus omvat de elektrische huisinstallatie. De eerste versie werd uitgebracht in het jaar 2010 en is sinds dien meermaals per jaar aangepast en uitgebreid, om zo duidelijk en zo compleet mogelijk te blijven.
Alles wat je moet weten om veilig uw installatie te leggen en aan te sluiten staat er duidelijk in om schreven. Dit zonder al te diep in te gaan op de theoretische werking van de verschillende componenten.
Kortom, alles wat je moet weten staat er duidelijk in omschreven zonder nodeloze bladvulling. Via een stappenplan weet je ook precies wanneer je best de verschillende zaken kan uitvoeren.

Ga naar de pagina cursus elektriciteit en lees hier meer over.